Rozzlobený bílý muž


Topper Harley má problém

Ahoj, jsem Charlie Sheen. Možná si mě pamatujete z filmových trháků jako Četa nebo Žhavé výstřely I a Žhavé výstřely II, v současnosti pak z béčkových filmů a televizních seriálů a v budoucnosti pravděpodobně z reklamy na zmrzlinu, kde budu hrát automat na cukrkandl.

Charlie Sheen má problém. Nepochopil totiž základní pravidlo Hollywoodu – být loajální a držet hubu.

To by tak hrálo, vyrábět filmové hvězdy a hvězdičky, které by pak začaly své rádoby nezávislé myšlení presentovat na venek a ovlivňovat tak veřejné mínění proti nám a naší věci. To by opravdu nešlo. Jednou se o to náznakem pokusil „antisemita“ Gibson a hned dostal přes prsty.

Co tě to Charlie proboha napadlo? Co jsi si myslel, že tím dokážeš? Copak ty nevíš, že tě můžeme kdykoli umlčet? Že tě můžeme, zadupat do země a uvrhnout do propasti zapomění stejně tak rychle a snadno jako dostat tě zas navrchol? Copak si myslíš, že dosáhneš spravedlnosti? Dobereš se pravdy? Vzbudíš dokonale uspané obecenstvo dějin? Proč ses do TOHO začal montovat? Co se do TOHO sereš…

Dobrá, každý svého štěstí strůjce. Bylo by příliš nebezpečné tvé snahy o rozpoutání veřejné diskuse a snahy o znovuotevření vyšetřování událostí z 11.září 2001 podcenit a nechat jim prostor utkvět v myslích například tvých fanoušků. Stejně tak by bylo nebezpečné jen mlčky přihlížet tvé iniciativě komunikovat o tomto problému „oficiálními“ cestami s úřadem presidenta nebo s Kongresem.

Nezbývá nám jiná možnost. Vzpomeň si na to, co se stalo všem těm „hrdinům“, co nebyli loajální ke svým pánům. Hesse prohlásil Hitler za blázna. I my to umíme zařídit.

Můžeme tě doslova zaházet špínou: drogové výstřelky, násilnicví, výtržnictví, výhružky. Nebo napadení manželky. V televizích po celém světě a ve všech zpravodajských agenturách se objeví „skandální záznam,“ telefonátu na policii, jako z akčního trilleru. Tak ty jsi chtěl zabít svoji manželku? Šel jsi na ní s nožem… Co kdyby se příště objevila informace o zneužívání dětí? Kokainových kinder party? Sexu s nezletilou? Podezření ze znásilnění, vraždy…? Dost možná, že by sis neštěkl ani v reklamě na jogurty.

Ale především – staneš se zcela nedůvěryhodným. Příliš špatným a zkaženým „vyslancem dobré vůle“, příliš zdiskreditovaným na to, aby jsi mohl jednat  o takové věci jako bylo 11. září a aby ti někdo mohl věřit.

Měl byses nad tím zamyslet a poněkud přehodnotit svůj dosavadní postoj. Inspirací by ti mohli být mnozí tvoji kolegové z branže, jenž jsou naši věrní lokajové.  Nikdo by přece nechtěl, aby se ti stala nedej bože nějaká nehoda.


Napsat komentář so far
Napsat komentář



Napsat komentář