Rozzlobený bílý muž


Laserové ukazovátko – drahá hračka nebo účinná zbraň?

Již nějakou dobu se setkáváme s tzv. laserovými ukazovátky. Povídá někdo, že jejich používání není bezpečné a některé (s dostatečným výkonem) se mohou stát místo edukativní pomůcky účinnou zbraní. Proč tedy nevyužít jedinečných vlastností laserového „ukazovátka“ pro ochranu vlastního zdraví?

Na internetu nabízí mnoho výrobců celou řadu laserů s nominálním výkonem laserové diody od 20mW do 500mW. Svítí zeleně, ,modře nebo červěně. Především zelené světlo, které má „nejoptimálnější“ vlnovou délku, může být také nejúčinějším obraným prostředkem, který vám může jednoho dne zachránit život.

Ceny těchto výkonných laserů nejsou zrovna nejnižší a nedají se srovnávat s cenami primitivních a nevýkonných ukazovátek nabízených rákosníky za několik stovek. Například 125mW zelený laser Viper series seženete za 300 USD (tj. 5633 Kč). Ceny se ovšem dost různí, existují i „akční nabídky„, kdy nakoupíte stejný za poloviční cenu. Nabízí se i obchodní portály a aukční servery jako Aukro nebo eBay, kde máte-li štěstí pořídíte kvalitu za velmi rozumnou cenu. Na druhou stranu, relativně vysoká cena těchto zařízení zamezuje, aby se držiteli těchto „zbraní“ staly zástupy polodementních adolescentů s jointem v hubě a zároveň tomu, abychom při procházce městem necítili všude spálené maso.

Běžné využití tohoto předmětu se stává prakticky v provádění různých pokusů v laboratorních podmínkách vašeho bytu- tj. propalujete papír, tavíte plastové vojáčky, boucháte balónky s vodou, šajníte do dálky atd. Pokud jste majite ruské diskotéky, můžete pomocí těchto laserů udělat blind-frienly veselou lasershow.

Ukazovátkový teror

Lasery byly použity například zdivočelou levicovou mládeží při riotech v řeckých městěch o minulých Vánocích. Objevily se dokonce i případy, kdy jeden muž pomocí „ukazovátka“ sundal policejní helikoptéru. Vlastně ji nesundal, ale na určitou dobu oslepil jejího pilota a ten byl nucený nouzově přistát. Podobný případ se stal nedávno v Německu. Skupinka mladistvých delikventů -„teroristů“ svítila výkonným laserem na vzlétající letadlo a paprskem zasáhla i pilotní kabinu, čehož si posádka všimla, ovšem ničí zrak zasažen nebyl a tak pokračovala v letu.

Tyto útoky se čas od času v různé intensitě opakovaly. (tedy alespoň média šířila zprávy, že se opakují, přesto že tato skutečnost nebyla nikdy dokázána) Vláda tedy využila situace a pod oblíbenou záminkou starostí o zdraví a bezpečnost ovčanů byla „nucena“ změnou zákona znovu trochu ostrouhat již tak notně ohlodanou kost občanských práv. Byl omezen volný prodej těchto ukazovátek od výkonu 50mW. Lasery s vyšším výkonem byly přeřazeny do zvláštní kategorie zbraní, na kterou se vztahuje příslušná legislativa. Podobnou právní úpravu zavádí v současné době mnoho zemí (především v socialistické Evropě), jelikož bezbranný občan je lepší než ozbrojený občan a státní moc musí mít za každých okolností navrch.

Laserová obrana

Proč by si měl ale něco takového pořídit i bílý muž, který nemá čas zapojovat se do násilných akcí nebo demonstrovat za lepší zítřky, nemá ani ambice „sestřelovat“ letadla, páchat vandalismus, hrát si doma na šíleného vědce ani chodit v noci svítit laserem na petrovy kameny?

Odpovědí je ochrana života, zdraví nebo majetku. Pokud někdo nemá zájem pořizovat si zbrojní průkaz sk. E (čemuž se postupem doby a čím dál větší byrokratické buzerace nemůžeme divit), nevěří plynovým či vzduchovým náhražkám, které útok nikdy nezastaví, ani neodvrátí a vás naopak přivedou do maléru, a neholduje ani zádnému bojovému umění, protože to byl vždycky spíš „kluk od pípy“, má na výběr mezi konvenčními obrannými prostředky (kasr, pepřák) a mechanickými (teleskop, boxer…) kde je již pro úspěšné využití zapotřebí určitého stupně dovedností. Nože a mačety nechme stranou pro cikánské gansta, respektive obsluhu asijských bister.

Laserové „ukazovátko“ je tedy takovou kategorií sama pro sebe, především proto, že na rozdíl od výše zmíněných není primárně obranným prostředkem nebo zbraní. Proto ho lze nosit s sebou i na ta místa, kde by nošení jiných obranných pomůcek budilo přinejmenším rozpaky nebo bylo přímo zakázáno. Další výhodou je i solidní „dostřel“, lze tedy potenciálnímu ohrožení předcházet i z dálky. Pro použití nejrůznějších paralyzérů platí, že se útočník musí dostat až přímo k vám, což zavání průserem a full kontaktem. Navíc, některé jedince se slabším srdcem může výboj několika MV i usmrtit, což  pro vás může být nepříjemné především z právního hlediska, ne že by si to nezasloužil.

Fotbal, násilí a policie

Dostáváme se tedy k otázce využití laseru. Každý si asi umí živě představit ohrožení v podobě například kofoly nebo agresivního squattera na ulici. Vaší hlavní a nejúčinnější zbraní jsou tu jako vždy rychlé nohy, což potvrdí drtivá většina napadených. Laser zde slouží k získání náskoku před pronásledovatelem, který bude po zásahu intenzívním světlem oslepen a jeho chuť vás někde nahánět bude asi taková, jako kdyby dostal přímý zásah pepřákem. V případě laseru přitom pro paralyzování útočníka stačí zásah trvající v řádech milisekund (dle výkonu laserové diody). Pro trvalé poškození zraku, vypálení rohovky a jizvy na sítnici, byste museli svítit poněkud déle, avšak to není naším cílem.

Laser vám skutečně může ochránit vaše zdraví. Vemte si fotbal – oblíbená to zábava bílých mužů. Svéprávnosti zbavená „ochranka“ na stadionech se velmi často baví tím, že za asistence policie provokuje nejrůznější konflikty s fanoušky s jediným cílem – bouchnout si do co možná největšího počtu bezbranných fanoušků. Jen tak, prostě pro zábavu. Proč ne, když jsem ichtyl s malým pérem, jehož matka a otec jsou zároveň sourozenci. Je to legální a ještě za to opička dostane nějakou tu zlatku. Přitom otázkou jak bouchnout a co to může způsobit se nikdo příliš nezabývá, jelikož tyto úvahy jsou pro tyto jedince nad jejich dost měkké analytické schopnosti.

Pomocí tohoto laseru (dostat ho přes kontroly je stejný problém, jako najít opilého Dána nebo nezaměstnaného cikána) si můžete na tyto kvítka „posvítit“ a přitom příliš neriskovat: existují i lasery, jejiž paprsek není ve viditelném spektru barev, takže světelný paprsek není lidským okem vidět. Ideální pro nejrůznější diverzní akce, samozřejmě ještě předtím než se dostanete do vřavy, kde okolo sviští pěsti vysokou rychlostí.

 To, co platí pro dummkopfy na stadionech, platí i pro ozbrojené složky zřízené státem pro vaši ochranu, tedy policii. Hlavně pro deprivanty v jejich řadách, kteří pro vás mohou být velmi nebezpeční. Nejednou se stalo, že člověk zemřel po „přiměřeném a inspekcí prověřeném a adekvátním“ použití donucovacích prostředků. Nejednou se dokonce stalo, že člověku se stal osudný i „běžný“ policejní zásah.

Praxe vypadá tak, že musíte nejdříve zákrok strpět a až poté, pokud ho přežijete, můžete podat stížnost na příslušná místa. K čemu vám pak ale bude nějaká stížnost na Inspekci MV ČR a trestní oznámení, když budete čichat ke kytičkám zespoda? Má občan právo či dokonce povinnost bránit se policejnímu zásahu, který bude mít s vysoukou pravděpodobností za následek jeho smrt? Samozřejmě že ano.

Otázka je, kde leží hranice dodržení zákona a ceny lidského života? Porušení zákona, například tím, že se budete bránit a fízl to trochu odskáče, můžete zaplatit pobytem v cele. Nikdy ale nepřídete o to nejcenější – vlastní zdraví a život, který už vám žádný soud nevrátí. Závěr je i zde jasný: Život člověka je nadřazen nade všechny zákony i nad jakoukoli státní moc, proto je třeba bránit se i proti těm „mužům zákona“, z kteří se mohou během chvíle změnit na vaše vrahy.

Resumé

Jelikož je patrná zcela evidentní snaha státu omezovat, znemožňovat, ztížit a klást nejrůznější překážky tomu, aby se z poslušného ovčana se sklopenou hlavou stal sebevědomý občan, který ví, že stát je on, je žádoucí a dokonce nezbytné, ozbrojit se nejrůznějšími měkkými i tvrdými prostředky, do té míry, kam to zatím zákony umožňují a dokud to pořád ještě jde. Totalita se blíží kvapem i k nám a zanedlouho by mohlo být docela pozdě.


komentářů 7 so far
Napsat komentář

Jeden takový laser používám a však o výkonu pouze 20mW,o tý 500mW bych zapřemýšlel:)Jinak kvalitní článek,takový sem ještě nečetl:)

komentář od pecka

kupuju to :-Djsem rozhodnutej supr clanek !!

komentář od bílej muz

Na videu to vypadá jako světelnej meč. Prodávají to dost drahý, ale dá se to i sestavit z pár součástek, daj se nakoupit třeba v GM (www.gme.cz). Tam se dá koupit laserová dioda s !výkonem 500mW za 11 stovek! Dokonce mají s různou vlnovou délkou od nejviditelnějších až po infra.

komentář od Mr.M

Namontoval jsem si ukazovátko na svojí vzduchovku 🙂 Nutno ale podotknout, že to bylo to nevýkonné červené, napájené mikro bateriemi. Zbraň vypadala poměrně hrozivě, i když se stím moc mířit nedalo. Navíc jsem se pak dozvěděl, že jsem tím porušil zákon 119/2002, kde je uvedeno, že do kategorie zbraní kategorie A, tj. zakázaných zbraní patří jako doplněk zbraní i laserové zaměřovače. 🙂

komentář od Eizo

No a řekni: vadí ti to, že jsi porušil ten úchyláckej zákon? 😉 Mě teda ne. Jak se říká v Itálii „Cosa nostra“. Proč se stát laserových mířidel tak bojí, když prý jsou na nic? Když je použiješ v sebeobraně a ta bude účinná (tzn. pro útočníka fatální) těžko ti použití někdo dokáže – laser stopy nezanechá :-)) a účel světí prostředky a člověk se má bránit útočníkovi tak, aby minimalizoval možnost svého zranění – tzn. všemi prostředky, nejen těmi milostivě státem povolenými. Howgh.

komentář od kix

píšeš hovadiny. To je vidět neschopnost se o sebe postarat a pak tu plácat takový sračky.Leser je nástroj k jiným učelům než sebeobraně.Právě mne jeden takovej blbec osvítil v autě za jízdy. Dětem sirky a lasery do ruky nepatří.

komentář od bbbbb

no moc hezký clánek jen kdyby ty lasery byli levnejsí casem by to slo dekuju!

komentář od bílej muz




Napsat komentář